Infó block

A GINOP-3.1.1-VEKOP-15-2016-00001 „Programozd a jövőd!" célja, hogy a nemzetgazdasági szempontból egyre jelentősebb informatikai ágazatban a következő években minél több diplomás fiatal kezdje meg pályafutását. 

A projekt kiemelt feladata a munkaerő-kínálat fejlesztése, a felsőoktatási informatikai kompetenciafejlesztés és a képzés támogatása, valamint, hogy a képzési rendszer a gazdasági szereplők igényeinek megfelelő piacképest tudást nyújtson. 

A projekt azon dolgozik, hogy az egyetemi hallgatók megismerhessék az információs-kommunikációs technológiai (IKT) vállalkozások által alkalmazott technológiákat. 
I. pillér - Az informatikai oktatás megújítását támogató tudásbázis kialakítása 

A pillér keretében olyan kutatás, felmérés és adatgyűjtés valósul meg, amely lehetővé teszi az informatikai munkaerő-piaci igények feltérképezését és a beavatkozások tervezését nemzetközi és hazai jó gyakorlatok feltárásán keresztül.
II. pillér - A képző intézmények és a környezetükben működő IKT vállalkozások közötti együttműködések fejlesztése 

A pillér keretében vállalati együttműködések valósulnak meg felsőoktatási intézmények bevonásával, amelyek növelik a képzések munkaerő-piaci relevanciáját.
III. pillér - Az informatikai szakmák társadalmi-gazdasági elismertségének és népszerűségének növelése 

A pillér keretében a középiskolásokat célzó motivációs akciók valósulnak meg, amelyek az informatikai szakmák bemutatásán keresztül elősegítik a pályaorientációt a pályaválasztást. 
IV. pillér – Kommunikációs tevékenységek megvalósítása 

A pillér keretében valósulnak meg a projekt tevékenységeit támogató kommunikációs kampányok, amelyek fő célja a társadalmi szemléletformálás, a digitalizáció népszerűsítése.
V. pillér – IT pályára terelést segítő digitális élményközpontok létrehozása 

A pillér keretében olyan digitális élmény központok kerülnek kialakításra, amelyek a diákok, családok számára az IT szakma élményszerű bemutatását szolgálja.