Infó block
EN | HU
A "PROGRAMOZD A JÖVŐD!" PROJEKT

KUTATÁS


EGYETEMI
KAPCSOLATOK


Pályaorientációs előadások


DIGITÁLIS ÉLMÉNYKÖZPONTOK


Digitális Fejlesztési Központ fejlesztése

A "PROGRAMOZD A JÖVŐD!" PROJEKTA GINOP-3.1.1-VEKOP-15-2016-00001 „Programozd a jövőd!" célja, hogy a nemzetgazdasági szempontból egyre jelentősebb informatikai ágazatban a következő években minél több diplomás fiatal kezdje meg pályafutását.


A projekt kiemelt feladata a munkaerő-kínálat fejlesztése, a felsőoktatási informatikai kompetenciafejlesztés és a képzés támogatása, valamint, hogy a képzési rendszer a gazdasági szereplők igényeinek megfelelő piacképest tudást nyújtson.


A projekt azon dolgozik, hogy az egyetemi hallgatók megismerhessék az információs-kommunikációs technológiai (IKT) vállalkozások által alkalmazott technológiákat.


I. pillér


Az informatikai oktatás megújítását támogató tudásbázis kialakítása.

A pillér keretében olyan kutatás, felmérés és adatgyűjtés valósul meg, amely lehetővé teszi az informatikai munkaerő-piaci igények feltérképezését és a beavatkozások tervezését nemzetközi és hazai jó gyakorlatok feltárásán keresztül.

data-home-pic3

data-home-pic3

II. pillér


A képző intézmények és a környezetükben működő IKT vállalkozások közötti együttműködések fejlesztése.

A pillér keretében vállalati együttműködések valósulnak meg felsőoktatási intézmények bevonásával, amelyek növelik a képzések munkaerő-piaci relevanciáját.


III. pillér


Az informatikai szakmák társadalmi-gazdasági elismertségének és népszerűségének növelése.

A pillér keretében a középiskolásokat célzó motivációs akciók valósulnak meg, amelyek az informatikai szakmák bemutatásán keresztül elősegítik a pályaorientációt a pályaválasztást.

data-home-pic3

data-home-pic3

IV. pillér


Kommunikációs tevékenységek megvalósítása.

A pillér keretében valósulnak meg a projekt tevékenységeit támogató kommunikációs kampányok, amelyek fő célja a társadalmi szemléletformálás, a digitalizáció népszerűsítése.


V. pillér


IT pályára terelést segítő digitális élményközpontok létrehozása.

A pillér keretében olyan digitális élmény központok kerülnek kialakításra, amelyek a diákok, családok számára az IT szakma élményszerű bemutatását szolgálja.

data-home-pic3

data-home-pic3

VI. Pillér


Digitális Fejlesztési Központ fejlesztése (5G)

A Széchenyi István Egyetem és az Innovációs és Technológiai Minisztérium digitalizációért felelős helyettes államtitkárának szakmai felügyelete alatt működő Digitális Fejlesztési Központ együttesen hozott létre olyan oktató és kutató-fejlesztő labort, amely kimondottan a drónok alkalmazását, azok látórendszerének vizsgálatát, valamint a vizuális adatok célirányos feldolgozását integráltan végzi és oktatja.


A projekt megvalósítói