Infó block

A gyakornoki program, amelynek keretében gyakorlati képzéshez kapcsolódó lemorzsolódásgátló és tehetséggondozó támogatásban, juttatásban részesülnek a gyakornoki programban résztvevő hallgatók és vállalatok. Egy hallgató egy cégnél 500 órányi gyakorlatot is szerezhet és a program során 3 különböző cégnél is dolgozhat! A gyakornokok munkaideje a szorgalmi időszakban maximum heti 20 óra, azon kívül maximum heti 40 óra lehet. A gyakornokok bérét pedig - a garantált bérminimum mértékéig - a projekt finanszírozza.


Csatlakozz a digitális világhoz, hozd ki belőle a legtöbbet! Ha nappali tagozatos informatikai hallgató vagy, akkor itt kiválaszthatod a hozzád illő informatikai, távközlési vagy telekommunikációs céget, hogy releváns szakmai gyakorlatot szerezz!

GINOP 3.1.1 – VEKOP-15-2016-00001 („Programozd a jövőd”) projekt célja az informatika felsőoktatási képzési területre jelentkezők számának további növelése, a hazai informatikai és digitálisan felkészült egyéb szakember kibocsátás bővítése, illetve a felsőoktatási informatikai képzések tartalmi megújításán keresztül a képzési kimenetet elmozdítása a munkaerőpiacon jelentkező tényleges kereslet irányába.A GYAKORNOKI PROGRAM ELÉRT EREDMÉNYEI
760 gyakornoki pozíció
205.000 ledolgozott gyakornoki óraA projektben párhuzamozan jelenleg két gyakornoki program is fut közel azonos feltételekkel. A program keretében a nappali tagozatos informatikus hallgatók egy-egy cégnél 100-240 órányi gyakorlatot is szerezhetnek. Lehetőség van arra is, hogy a program során 3 különböző cégnél is dolgozhasson az a hallgató aki erre kedvet érez. A gyakornokok munkaideje a szorgalmi időszakban maximum heti 20 óra, azon kívül legfeljebb heti 40 óra lehet. A gyakornokok bérét - a garantált bérminimum mértékéig - a projekt finanszírozza, az adott cég pedig további kiegészítéssel élhet.
Munkalehetőségek informatikus hallgatóknakA gyakornoki program I. 2020. március 22-ig tart, a Melódiák Iskolaszövetkezet szervezésében. Itt a gyakornoki létbe már összesen 40 órányi munkavégzéssel is bele lehet kóstolni, ugyanakkor aki szeretne elköteleződni, az a program zárásáig akár 100 órát is dolgozhat még egy cégnél. Érdeklődni és jelentkezni az alábbi honlapon lehet: https://www.gyakorlatom.hu/A gyakornoki program II. 2020. szeptember 9-ig tart a Schönherz Iskolaszövetkezet szervezésében. Itt hosszabb távú, 240 órás, kb. 3 hónapos szerződést kötnek a jelentkezőkkel, így egy cégnél ennyi ideig dolgozhatnak a hallgatók. Érdeklődni és jelentkezni az alábbi honlapon lehet: https://schonherz.hu/