Infó block
A képző intézmények és a környezetükben működő IKT vállalkozások közötti együttműködések fejlesztése, II. pillér -

OKTATÓI POOL


Az oktatói pool projektelem kiemelt célja, hogy az IKT vállalatoknál meglévő gyakorlati tudás és tapasztalat beépüljön a felsőoktatás informatikai képzési programjaiba annak érdekében, hogy a hallgatók az elméleti képzés mellett technológiai, piaci és üzleti értelemben is releváns gyakorlati ismeretekkel és kompetenciákkal rendelkezzenek. A projekttel együttműködő 22 felsőoktatási intézményben IKT vállalkozások tapasztalt szakemberei vendégelőadóként kapcsolódnak az oktatásba egy-egy előadás, vagy előadássorozat formájában. Az előadók az oktatók és hallgatók felkérésére gyakorlatorientált, naprakész tudást adnak át többek között a következő témákban:


AZ OKTATÓI POOL
EDDIG ELÉRT EREDMÉNYEI:
32 IKT vállalattal és 22 felsőoktatási intézménnyel való együttműködés147 fő felkészített egyetemi oktató11 sikeres iparilag elismert vizsga2400 vendégoktatás


GYAKORNOKI PROGRAM


A gyakornoki program keretében, gyakorlati képzéshez kapcsolódó, lemorzsolódást gátló és tehetséggondozó támogatásban, juttatásban részesülnek a gyakornoki programban részt vevő hallgatók, vállalati szereplők. Egy hallgató egy cégnél 500 órányi gyakorlatot is szerezhet és a program során 3 különböző cégnél is dolgozhat! A gyakornokok munkaideje a szorgalmi időszakban maximum heti 20 óra, azon kívül maximum heti 40 óra lehet. A gyakornokok bérét pedig - a garantált bérminimum mértékéig - a projekt finanszírozza.

A GYAKORNOKI PROGRAM ELÉRT EREDMÉNYEI760 gyakornoki
pozíció205.000 ledolgozott
gyakornoki óraCsatlakozz a digitális világhoz, hozd ki belőle a legtöbbet! Ha nappali tagozatos informatikai hallgató vagy, akkor itt kiválaszthatod a hozzád illő informatikai, távközlési vagy telekommunikációs céget, hogy releváns szakmai gyakorlatot szerezz!

GINOP 3.1.1 – VEKOP-15-2016-00001 („Programozd a jövőd”) projekt célja az informatika felsőoktatási képzési területre jelentkezők számának további növelése, a hazai informatikai és digitálisan felkészült egyéb szakember kibocsátás bővítése, illetve a felsőoktatási informatikai képzések tartalmi megújításán keresztül a képzési kimenetet elmozdítása a munkaerőpiacon jelentkező tényleges kereslet irányába.A projektben párhuzamozan jelenleg két gyakornoki program is fut közel azonos feltételekkel. A program keretében a nappali tagozatos informatikus hallgatók egy-egy cégnél 100-240 órányi gyakorlatot is szerezhetnek. Lehetőség van arra is, hogy a program során 3 különböző cégnél is dolgozhasson az a hallgató aki erre kedvet érez. A gyakornokok munkaideje a szorgalmi időszakban maximum heti 20 óra, azon kívül legfeljebb heti 40 óra lehet. A gyakornokok bérét - a garantált bérminimum mértékéig - a projekt finanszírozza, az adott cég pedig további kiegészítéssel élhet.
Munkalehetőségek informatikus hallgatóknakA gyakornoki program I. 2020. március 22-ig tart, a Melódiák Iskolaszövetkezet szervezésében. Itt a gyakornoki létbe már összesen 40 órányi munkavégzéssel is bele lehet kóstolni, ugyanakkor aki szeretne elköteleződni, az a program zárásáig akár 100 órát is dolgozhat még egy cégnél. Érdeklődni és jelentkezni az alábbi honlapon lehet: https://www.gyakorlatom.hu/A gyakornoki program II. 2020. szeptember 9-ig tart a Schönherz Iskolaszövetkezet szervezésében. Itt hosszabb távú, 240 órás, kb. 3 hónapos szerződést kötnek a jelentkezőkkel, így egy cégnél ennyi ideig dolgozhatnak a hallgatók. Érdeklődni és jelentkezni az alábbi honlapon lehet: https://schonherz.hu/

INTERDISZCIPLINÁRIS PROGRAMOK


Az interdiszciplináris programok támogatása projektelem keretében új, több tudományterületet (köztük az IT területét is) is magába foglaló szakképzési programok kerülnek kidolgozásra felsőoktatási intézmények és vállalkozások együttműködésének keretében az alábbi témákban:


Járműgyártásra specializált mechatronikai mérnök és automatizálási szakértő
Agráripari folyamattervező és termelésirányító
Virtuális (AR/VR) környezet tervező
Vállalati folyamattámogató IT specialista
Élelmiszeripari logisztikai folyamatmenedzser
Pénzügyi IT Specialista
Emberi érzékelés és informatikaAz Oktatási Hivatal nyilvántartásba vételét követően a képzések szabadon szervezhetőek bármely magyarországi felsőoktatási intézményben.

KÉPZÉSI CSOMAGOK


A képzési programcsomag projektelem keretében informatikus hallgatók ingyenesen vehetnek igénybe magas munkerőpiaci relevanciával rendelkező képzési csomagokat és kaphatnak piacképes, nemzetközileg is elismert bizonyítványt. A programban részt vevő felsőoktatási intézményekben az igényfelmérést követően Linux, LabVIEW és Cisco hallgatói laborok kerülnek kiépítésre. A felsorolt három cég mellett még az Oracle licensz birtokában és felkészített oktatók vezetésével az intézmények kurzusait sikeresen teljesítő hallgatók a kreditpont mellett az adott képzéshez tartozó ipari tanúsítványt, certificate-et szerezhetnek.