Infó block
EN | HU

Summer of HPC – Nyári gyakorlat az európai HPC központban

 

·       Te is szeretnél programozni nyáron az európai HPC központban?

·       Érdekel a programozás és szeretnéd tovább fejleszteni a tudásod?

·       Szeretnéd felhívni a nagyközönség figyelmét a tudományos adatok újszerű vizualizációs megjelenítésére?

Ha a válaszod mindenre IGEN, akkor itt egy nagyszerű lehetőség a számodra!

 

A Summer of HPC egy PRACE program, amely nyári gyakorlati lehetőséget nyújt a HPC központokban. A program az európai egyetemi hallgatók számára biztosít lehetőséget és évente csupán a 20 legtehetségesebb hallgató kerül kiválasztásra. A szerencsés résztvevők két hónapot töltenek itt el a PRACE műszaki vagy ipari munkájához kapcsolódó projektekben.

A program minden év júliusától augusztusig tart. Július elején egy tréning héttel kezdődik a program, amelyen minden résztvevő részt vesz. A sikeres pályázóknak repülőjegyet, szálláslehetőséget és ösztöndíjat is biztosítanak. 

Bármilyen tudományterületen jártas hallgató pályázhat. A HPC-vel kapcsolatos korábbi tapasztalatokra nincs szükség, mivel a szerencsés kiválasztott hallgatókat egy előzetes képzésen felkészítik. A pályázóknak érdeklődő informatikai programozói ismeretekre és bizonyos kódolási ismeretekre szükségük van, de a legfontosabb tulajdonság a tudásvágy, hogy többet megismerjenek HPC-ről. Előny az erős vizuális érzék és a blogok iránti érdeklődés, a video blogok és a közösségi média iránti aktív részvétel.

 


Jelentkezési határidő: 2020, február 26.

Jelentkezés: www.summerofhpc.prace-ri.eu






HÍRKATEGÓRIA


Kövess Facebookon!