Infó block
EN | HU

Programozd a jövőd Pályaorientációs előadás ONLINE!

A pályaorientációs előadások az IT szakmába való belépés ösztönzését és társadalmi elismertségének növelését célozza az IKT vállalkozások bevonásával. A nehézségeket okozó pandémiás helyzetben a digitális oktatáshoz igazodva a Programozd a jövőd! projekt IT ismeretterjesztő, interaktív szemléletformáló pályaorientációs előadások továbbra is online formában az online tanóra keretén belül valósulnak meg. Az előadások célja, hogy a diákok egy hiteles informatikában jártas szakembertől bepillanthassanak az IT izgalmas világába. Ezzel szeretnénk iránymutatást adni az iskolás diákok számára, hogy az informatikában milyen óriási lehetőségekkel és izgalmas feladatokkal találkozhatnak a munkaerőpiacon egy sikeres IT diplomával a kezükben.

2021 első negyedévében közel 30 online pályaorientációs előadás valósult meg. Az elmúlt hónapokban, Debrecenben, Tiszatenyőn, Kecskeméten, Veszprémben és Szombathelyen található középiskolákban is megjelent el az IT karriert népszerűsítő előadás, amely során összesen több mint 3000 fő diák vett részt az online előadásokon.

A videókkal és színes feladatokkal színesített előadások során törekszünk a személyes megjelenéshez hasonlóan az interaktív előadásra. Az informatika iránt érdeklődő diákok bátran feltehetik az előadással vagy általánosságban az informatikával, az egyetemi továbbtanulással kapcsolatos kérdéseiket, az előadó pedig készséggel válaszol.

A pályaorientációs előadásról részletes leírás az „informatikai pályaorientáció” menüpont alatt található.






HÍRKATEGÓRIA


Kövess Facebookon!