Infó block
EN | HU

IT turnébusz

Az IT a jövő/d! - Foglalj egy helyet! – IT turnébusz


 




Ahol megállunk, ott karrierek indulnak el!


2021 decemberében elkészül, és 2022. januárban megkezdte az edukációs turnét az IT turnébusz, egy speciálisan kialakított, high-tech eszközökkel felszerelt busz, ami profi oktatói stábbal és szórakoztató foglalkozásokkal hozza közelebb az informatikát a 10-19 éves fiatalokhoz és szüleikhez.



A busz már külső megjelenésében is nagyon látványos, színes, a projekt vizuális elemeit tartalmazza, és arculatához illeszkedik.

A belső térbe lépve nem egy szokványos közlekedési eszköz látványa fogadja a látogatókat. A busz high-tech edukációs eszközökkel felszerelve várja a diákokat és a szülőket. A foglalkozásokon részt vevők a 3D nyomtatást, a robotprogramozást és az applikációfejlesztést is kipróbálhatják. A sofőrön, és a 4 fős szakmai személyzeten kívül 16 gyerek tud egyszerre a buszban tartott foglalkozásokon részt venni.

Délelőttönként interaktív, rendhagyó informatika órák zajlanak a buszban különböző iskolai csoportok számára. A 45 perces órák alkalmával a diákoknak lehetősége nyílik kipróbálni a 3D nyomtatást, és megismerkedhetnek a mobilon futtatható játékok fejlesztésével, és a modern technológia számos területével, valamint a robotprogramozásba is belekóstolhatnak.


Délután egy hosszabb időtartamű workshop veszi kezdetét, ahol 16 fős, az informatika világa iránt már érdeklődő diákcsoportok tagjai mélyebben is elmélyülhetnek egy alkotófolyamatban, és a csoport közösen dolgozhat egy informatikai projekten.


A diákok után pedig a szülők tájékozódhatnak: az ITiner szülőknek program keretében megtudhatnak mindent az informatikai irányú továbbtanulás kapcsán, és feltehetik erre vonatkozó kérdéseiket is a szakértőknek.


Regisztrálj az IT turnébuszra!






Regisztrálj itt!











HÍRKATEGÓRIA


Kövess Facebookon!