Infó block
EN | HU

IT turnébusszal az Educatio 2022 szakkiállításon

Dupla standdal és IT élménybusszal települt ki a Programozd a jövőd! projekt az Educatio 2022 szakkiállításon  
  


​A Programozd a jövőd! stábja idén immár negyedjére képviseltette magát is a népszerű továbbtanulási expón. A pandémia miatt 2021-ben még online keretek közt megtartott rendezvény után ismét személyesen képviseltük az informatikus szakma fontosságát, ismertettük a pálya által kínált kiemelt karrierlehetőségeket, és eligazítottuk a jövő digitális szakembereit. 

Az első nap egy kiemelt eseménnyel kezdődött, mivel a projekt motivációs pillérében megvalósuló IT turnébusz ezen az eseményen debütált. A dupla standon elhelyezett interaktív eszközök, szóróajándékok és bemutató anyagok mellett a busz jelentette a fő vonzerőt. Az utazólaborként funkcionáló járművet Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, dr. Solymár Károly Balázs helyettes államtitkár, Tajthy Krisztina IVSZ főtitkár asszony és Megyeri Lajos, a KIFÜ projektigazgatója adta át a jövő nemzedékének. 

Az átadóról sajtóközleményt adott ki az ITM. Pályaorientációs tevékenységeink mellett több előadást tartottunk: Megyeri Lajos a női informatikusok fontosságáról adott elő, kerekasztal beszélgetést bonyolítottunk le az informatikai továbbtanulásról (moderátor: Urbán Anikó, alelnök, Infotárs Egyesület; résztvevők: Dömötör Albert, Programozd a jövőd projekt arca; Krén Enikő, egyetemi hallgató, Corvinus Egyetem; Lex Tamás, alkalmazásfejlesztő, KIFÜ), és egy informatikai startup cég (Talk-a-bot) is beszámolt az IT pálya prosperáló lehetőségeiről.

 A motivációs standrészen egésznapos foglalkozások keretében mutattuk be a busz későbbi tevékenységeit, így a látogatók játékosan ismerkedhettek az informatikával a robotprogramozáson, 3D tervezésen, AR/VR eszközökön keresztül.

Az utazólabor elindult országjáró turnéjára, eddig 60 állomás került leszervezésre, és több mint 200 intézmény pályázata van elbírálás alatt.

A kitelepülés során megközelítőleg 700 fő leendő informatikus hallgatóval kerültünk kapcsolatba, standunk teljes látogatottsága meghaladta a 1000 főt.







HÍRKATEGÓRIA


Kövess Facebookon!