Infó block
EN | HU
DigITér-Debrecen
DIGITÁLIS ÉLMÉNYKÖZPONT

SZÍVESEN CSEVEGNÉL EGY HUMANOID ROBOTTAL?


Programozd a jövőd!
már a digitális élményközpontban is!

data-home-pic3

Debreceni központunk egy olyan hely, ahol bárki megismerkedhet a legmodernebb technológiákkal.


A debreceni digitális élményközpont kiállítóterében többféle robot és robotkar, 3D nyomtató, a virtuális és kiterjesztett valóság sokszínű eszközei várják a látogatókat. Emellett megtudhatják például azt is, hogyan irányítható akár távolról, az interneten keresztül is egy okosotthon hűtő- és fűtőrendszere, a garázsajtó, az ablakredőny, a különböző háztartási gépek vagy a biztonsági rendszer, de láthatnak üzemelés közben okosporszívót, okosvilágítást és okoskávéfőzőt is.

Célunk, hogy az iskoláskorú fiatalok játékos, szórakoztató és kreatív módon ismerjék meg és próbálják ki a legújabb infokommunikációs és digitális eszközöket, valamint felkeltsük a diákok érdeklődését a digitális tudáson alapuló, informatikai pályák iránt. A digitális kompetenciák megszerzése gyakorlatilag létfontosságú a most felnövekvő generáció számára, akiknek lépést kell tartaniuk a XXI. század kihívásaival.

Az Élményközpont szakmai tervének kidolgozására az Universitas-Győr Nonprofit Kft. kapott felkérést a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökségtől. Az Élményközpont a GINOP-3.1.1-VEKOP-15-2016-00001 számú projekt keretében, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával valósult meg.
digiter_part_6: Citylog Kft.
Az alvállalkozó részéről Turcsányi-Szabó Márta vezetésével a feladatot elvégezte Abonyi-Tóth Andor, Eke Dániel, Istenes Zoltán, Pluhár Zsuzsa, Tarcsi Ádám.

ELÉRHETŐSÉGEK:

Iskoláknak


Iskolai csoportok számára ajánlott foglalkozásainkon a résztvevők olyan modern technológiákkal ismerkedhetnek meg, mint a robottechnológia, a 3D nyomtatás, a kiterjesztett és virtuális valóság, vagy a SMART megoldások. A foglalkozás keretében kreatív feladatok során tehetik próbára magukat működő szerkezetek programozásában.


INGYENES ISKOLAI FOGLALKOZÁSAINKRA VÁRUNK:

1-12. évfolyamos osztályokat (max. 32 fő diák + 3 pedagógus)

ISKOLAI FOGLALKOZÁSOK IDEJE:

Hétköznapokon. Részletek a regisztrációnál!

data-home-pic3

SZAKKÖRÖK


Szakköreink célja, hogy egy-egy modern technológiai megoldással a gyerekek ne csak élmény szintjén találkozzanak, hanem azokat valós problémák megoldásához is fel tudják használni. Gondolkodjunk közösen arról, hogyan tudják biztonságosabbá, kényelmesebbé tenni az életünket, hatékonnyá tenni az energiafelhasználásunkat, megmenteni a bolygónkat, hogyan tudunk új, nagyszerű dolgokat létrehozni.

Ingyenes szakköreinkről részletes tájékoztatást lent talál.


INGYENES SZAKKÖRI FOGLALKOZÁSAINKRA VÁRUNK:

Szakköreinket legalább 4 fő jelentkezése esetén indítjuk. Amennyiben ez a létszám nem jön össze, az indítás dátumát elcsúsztathatjuk.

SZAKKÖRI FOGLALKOZÁSOK IDEJE:

Hétköznapokon. Részletek a regisztrációnál!
1-4 osztálytól - 9-10 osztályos diákokig

data-home-pic3

EGYÉNI LÁTOGATÓK


A központ szombaton mindenkié!

A hozzánk ellátogatóknak bemutatjuk a legújabb technológiákat, amelyek közül párat ki is lehet próbálni a foglalkozás során: 3D nyomtatókat, robotokat, VR játékokat, AR eszközöket, Okos otthon eszközöket.


Ezeken kívül játszhattok a leap-ekkel, lehet animációt készíteni, beszélgetni Pepperrel, a humanoid robottal, játszani Bodrival, vagy közismertebb nevén AIBO-val, stb.


INGYENES CSALÁDI FOGLALKOZÁSAINKRA VÁRUNK:

Fontos, hogy a központ egyénileg, vagy családdal csak szombatonként látogatható!

Jöhettek gyerekkel (ajánlott korosztály 6 éves kortól), vagy gyerek nélkül. A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött!

EGYÉNI FOGLALKOZÁSOK IDEJE:

Hétköznapokon. Részletek a regisztrációnál!

data-home-pic3


REGISZTRÁCIÓKedves érdeklődő! 2021. május 4-én, keddtől újra látogatható a debreceni DigITér és a budapesti Edu&Fun Digitális Élményközpont! Előzetes regisztráció után ingyenes foglalkozásainkra hétköznapokon az iskolai csoportokat, szombaton pedig az egyéni látogatókat és a családokat várják! Az élményközpont területén az óvintézkedések betartása, és a maszk használata kötelező! Fokozottan ügyelünk a tisztaságra és az eszközök fertőtlenítésére. Kollégáink is maszkot hordanak. Vigyázzunk továbbra is egymásra!