Infó block
EN | HU

Az informatika területén is vannak Guiness rekordok

A Guiness rekordok hallatán leggyakrabban a legnagyobb pizzára, vagy legnagyobb papírrepülő jut eszünkbe. Viszont a Guiness rekordok elég széles területet lefednek és természetesen az informatikát sem kerülték el a rekordok. A programozás terén is születtek lenyűgöző rekordok.

 

1.     Legtöbb ember programozásra tanítása 8 óra alatt

A rekordot a Microsoft Corporation állította fel. 8 óra alatt összesen 1337 embert tanítottak programozásra 2015. július 30-án. Az eseményen egész Washington államból vettek részt iskolás gyerekek.

 

2.     Legtöbb egyszerre táncoló robot

A TIM S.p.A. Rómában döntötte meg a Guiness rekordot 2018. február 1-én, amikor összesen 1372 robot táncolt egyszerre ugyanarra a koreográfiára. A táncoló robotok alig 40 cm magasak voltak.

 

3.     A Rubik kockát rekordidő alatt kirakó szoftverrel rendelkező robot

Két szoftverfejlesztőnek sikerült új rekordok felállítania a „Leggyorsabb robot, aki kirakja a Rubik kockát” kategóriában. A párosnak 2016-ban sikerült megdöntenie a korábbi rekordot, a Rubik kockát villámgyorsan kirakó robotjukkal. Az új rekord ezzel 0,9 másodperc lett.

 

4.     A legkisebb kódtörő szuperszámítógép

Az amerikai Pico Computing 2011-ben megépítette a világ legkisebb és legolcsóbb kódtörő számítógépét. A szuperszámítógép asztali számítógép méretű és 400$ értékű.

  

5.     Az első számítógép által készített filmes karakter

A Young Sherlock Holmes (1985) volt az első egész estés film, amelyben számítógép alkotta szereplő volt. A filmben megjelenő animált lovagot tervező szakember a Toy Story-t alkotta meg később.

 

6.     Leghosszabb karrier szoftverfejlesztőként

A rekordot a japán Kaneyuki Yamaguchi állította fel, aki 46 évig, 2 hónapig és 19 napig dolgozott szoftverfejlesztőként az ITOCHU Corporationnál. Felmondása után saját céget alapított, ahol azóta is vezető pozíciót tölt be.






HÍRKATEGÓRIA


Kövess Facebookon!