Infó block
EN | HU

A Programozd a jövőd! a SZIN-en

Ha még nem volt még alkalmad idén ellátogatni egyik fesztiválra sem, akkor semmiképp se hagyd ki a nyár utolsó nagy eseményét, a Szegedi Ifjúsági Napokat. Az augusztus 25-29-ig tartó 5 napos fesztiválon a hazai zenei vonal legnépszerűbb előadói mellett – Majka&Curtis, Wellhello, Lotfi Begi, Rúzsa Magdi – számos olyan kitelepüléssel is készülnek a szervezők, ahol a jövőddel kapcsolatos kérdéseidre is választ kaphatsz. Ilyen a Programozd a jövőd! standja, ahol megismerkedhetsz az informatikai szakma nyújtotta lehetőségekkel, a 3D nyomtatással, a VR technológiával és bepillantást nyerhetsz a programozásba is.

A nyári fesztiválszezon, a tavalyi mély álmából felébredve, idén újult erővel várta a szórakozni vágyó fiatalokat. A számos esemény után a nyár zárásaként még érkezik a Szegedi Ifjúsági Napok, ahol augusztus 25-29. között nem csak a zenei programok, hanem számos kiállító is vár izgalmas programokkal. Idén először mutatkozik be Szegeden a Programozd a jövőd! kiemelt uniós projekt, amelynek célja, hogy a fiatalok minél többen az informatikai továbbtanulásban, majd az informatikai pályákon képzeljék el a jövőjüket. 

Az IT területe – a sztereotípiákkal ellentétben – kiváló lehetőséget biztosít a nőknek, hiszen a kreativitásuknak köszönhetően más-más megközelítést tudnak alkalmazni az egyes feladatok megoldásakor.

Programozd a jövőd! 

A Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ), az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) és az IVSZ – Szövetség a digitális gazdaságért által létrehozott Programozd a jövőd! projekt az informatikai felsőoktatásban a fenti cél eléréséért olyan naprakész képzési anyagokhoz és vizsgalehetőségekhez juttatja a hallgatókat, amelyek keresettek az informatikai munkaerőpiacon. Törekvésük továbbá, hogy minél több középiskolás diák válassza az egyetemi informatikai képzéseket, hiszen az informatika számtalan nagyszerű pályát és biztos megélhetést biztosít az egyetem elvégzése után. A projekt egyéb területei széleskörben, több korosztály számára nyújtanak informatív és gyakorlati segítséget.






HÍRKATEGÓRIA


Kövess Facebookon!