Infó block

DigITér Debrecen

DigITér Debrecen Digitális Élményközpont

 

Szívesen életre keltenél egy robotot vagy csevegnél egy humanoiddal? Bejárnád a Földet vagy lemerülnél a tenger legmélyére? Szeretnéd megtudni mitől is lehet „okos” egy otthon? A DigITérben a legmodernebb technológiák segítségével ismerkedhetnek meg az érdeklődők az életünket most már teljesen átszövő digitális világgal.

 

A debreceni digitális élményközpont kiállítóterében többféle robot és robotkar, 3D nyomtató, a virtuális és kiterjesztett valóság sokszínű eszközei várják a látogatókat. Emellett megtudhatják például azt is, hogyan irányítható akár távolról, az interneten keresztül is egy okosotthon hűtő- és fűtőrendszere, a garázsajtó, az ablakredőny, a különböző háztartási gépek vagy a biztonsági rendszer, de láthatnak üzemelés közben okosporszívót, okosvilágítást és okoskávéfőzőt is.

 

A DigITér kiscsoportos foglalkozásain nemcsak a robotok működtetését és irányítását sajátíthatják el a gyerekek, de maguk is építhetnek olyan robotot, amely lát, hall, mozog, sőt harcol. A fiatalok számára kifejlesztett, speciális robotikakészletek lehetőséget adnak arra, hogy a diákok szinte játszva ismerkedhessenek meg a mérnöki gondolkodással, valamint a robotépítés és a modern programozás alapjaival. A változatos tematikájú foglalkozások ezenkívül izgalmas feladatokon keresztül vezetik be a diákokat az elektronika és az áramkörök rejtelmeibe, de készíthetnek saját animációs kisfilmet vagy akár 3D-s műalkotásokat is a gyerekek.

 

A DigITér a debreceni Agóra Tudományos Élményközpont első szintjén kapott helyet. A digitális központ programjai ingyenesek, de kizárólag előzetes regisztráció – és visszaigazolás – után látogathatók. Keddtől péntekig iskolai csoportok jelentkezését várjuk, a szombati programokra, valamint a szakköri foglalkozásokra pedig egyénileg lehet regisztrálni.

 

Email címünk: digiter@digiterdebrecen.hu