Infó block
EN | HU

PROGRAMOZZ ROBOTOT! - IRÁNY A VILÁGVERSENY!

A Programozd a jövőd! projekt pályázatot hirdet, melynek célja minél több magyar résztvevő indítása a World Robot Olympiad regionális és nemzetközi versenyein.

 

Idén Magyarország rendezi meg a World Robot Olympiad (WRO) világdöntőt, melyen LEGO robotprogramozási feladatokkal szeretnék felkelteni a fiatalok érdeklődését az új, innovatív technológiák iránt, egyúttal ösztönözzék őket az informatikai szakirányú pályaválasztásra is.

 

A Programozd a jövőd! kormányzati projekt jelen pályázati felhívásával a köznevelési intézményeken keresztül 50 olyan magyar csapat támogatását, felkészülését  és a WRO versenyen történő részvételhez szükséges eszközök biztosítását tűzte ki célul, akik vállalják, hogy az idei World Robot Olympiad (WRO), valamint a jövő évi World Robot Olympiad és/vagy FIRST Lego League (FLL) regionális fordulóin indulnak.

A támogatás feltétele, hogy az adott csapat megfeleljen a pályázatban kiírt szempontrendszernek, amely alapján szakértő zsűri dönt az eszközök odaítéléséről. A pályázat során összesen közel 15 millió forint értékű, Lego robot programozásra alkalmas eszközcsomagokat osztanak ki a nyertes pályázó köznevelési intézmények között.  Pályázni 2019. április 15-ig lehet.

A nyertes csapatok az alábbi, saját intézményeikhez kerülő eszközökért versenyeznek: Lego Education Mindstroms EV3 Core set, Transformer 10V DC töltő, Versenyasztal tematikus matrica - versenypálya, WRO™ Brick set  V29, EV3 Ultrasonic szenzor, HiTechnic NXT Color Sensor V2 – színszenzor. Emellett a nyertesek közül 3 intézmény különdíjként 1-1 CraftBot Plus 3D nyomtatót is nyerhet.

A Programozd a jövőd! projekt célja, hogy a nemzetgazdasági szempontból is egyre jelentősebb informatikai ágazatban a következő években minél több diplomás, szakképzett fiatal kezdje meg pályafutását.

 

A pályázati kiírás megtalálható: http://ivsz.hu/programozz-robotot/

Programozd a jövőd! Facebook oldala: https://www.facebook.com/311GINOP/

Programozd a jövőd! weboldala: http://programozdajovod.hu/






HÍRKATEGÓRIA


Kövess Facebookon!