Infó block
EN | HU

Mi az az IKT?

Az IKT rövidített kifejezés az információs és kommunikációs technológiákat jelöli. Ha azt halljuk, hogy IKT, gyakran nem gondolunk másra, mint a számítógépekre és a különböző interaktív elemekre. Az IKT azonban ennél sokkal tágabb értelemben használatos, és magába foglal minden digitális technológiát.

Vagyis, akkor is IKT-t használunk, ha például telefonnal videót készítünk, megosztunk egy linket a közösségi oldalakon, digitális fényképezőgéppel készítünk egy fényképsorozatot, majd egy prezentációt készítünk belőle. Vagy ha robotokkal játszunk, vagy programozzuk őket. Természetesen csupán attól, hogy IKT-t használunk, még nem lesz hatékony az, amit csinálunk. A kérdés itt is az, hogy mire és hogyan használjuk ezeket az eszközöket. Hasonló a helyzet bármi egyéb újdonsággal. A kommunikatív nyelvoktatás sem azt jelenti, hogy beszélgetünk az órán a gyerekekkel, hanem azt, hogy olyan környezetet teremtünk, ahol a diákok képesek megszólalni, beszélgetni és a gondolataikat kifejteni.

Tehát összességében kijelenthető, hogy az IKT, vagyis az információs és kommunikációs technológia alkalmazása során tapasztalhatjuk, hogy hatékonyabbá és egyszerűbbé válnak a mindennapjaink. Ez a technológiai fejlődés hatalmas léptekkel fejlődik. 






HÍRKATEGÓRIA


Kövess Facebookon!