Infó block
EN | HU

A Programozd a jövőd! projekt az Educatio kiállításon is bemutatkozott

A Programozd a jövőd! – GINOP-3.1.1-VEKOP-15-2016-00001 azonosító számú „Oktatási intézmények és IKT vállalkozások közötti együttműködés ösztönzése és támogatása” projekt kiállítóként részt vett a  19. EDUCATIO Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon 2019. január 10-től 12-ig. Az Educatio azzal a céllal jött létre, hogy a felsőoktatásban tanulni kívánóknak választ adjon a felsőoktatással kapcsolatos kérdésekre. Feladata összekapcsolni az egyes szereplőket: a hazai – és külföldi felsőoktatási intézményeket, tankönyvkiadókat, nyelviskolákat, szakképző intézményeket az érdeklődőkkel: a diákokkal, oktatókkal és szülőkkel. 

A több napos seregszemlén közel 200 kiállító és több, mint 52.000 látogató vesz részt évről évre. Közel 50 hazai felsőoktatási intézmény jelenlegi hallgatói-, oktatói adják át a legfontosabb információkat a képzésről, a szokásokról, és akár a tanulmányokat követő jövőképről is. Ehhez a jó hagyományhoz csatlakozott a projekt, azzal a céllal, hogy bemutassa, hazánkban hány helyen lehet informatikát tanulni, milyen lehetőségek fogadják a fiatalokat az informatikai felsőoktatásban. A projekt 2020-ig 21 felsőoktatási intézmény számára biztosítja azokat a vendégoktatókat, akik elismert IKT vállalkozások munkatársai, azzal a céllal, hogy a friss, piaci alapú tudáshoz már az egyetem falai között hozzájuthassanak a hallgatók. 2017 novemberétől kezdődően eddig 675 db vendégoktatási alkalom zajlott le a projekt szervezésében. Ugyancsak a projekt munkájának köszönhetően az egyetemi oktatók és a hallgatók már most hozzáférnek az  Oracle Academy és a Microsoft Academy képzési csomagjaihoz. 2017 nyarától kezdődően eddig összesen 131 fő oktató vett részt Red Hat, NI, SAP és Oracle felkészítések témaköreiben.


Programozd a Jövőd! - Educatio Kiállítás



A kiállítás látogatói érdeklődéssel fogadták a projekt standjánál működő 3D nyomtatót, az egyes Lego-robot játékokat és a mini drónt, amelyet a projekttel együttműködésben lévő Infotárs Egyesület és a Digitális Jólét Program munkatársai biztosítottak. A standnál számos látogató érdeklődött az informatikai felsőoktatás lehetőségeiről, és örvendetesen sok fiatal lány jelezte szándékát, hogy informatikai területen készül továbbtanulni. A kiállítás nagy színpadán Tahin János, a projekt szakmai vezetője  „Legyél informatikus!” címmel tartott előadást, amelyet a látogatók nagy érdeklődéssel hallgattak. A háromnapos rendezvényről a projekt Facebook és Instagram oldalán folyamatosan tudósított.

Tahin János - Legyél informatikus előadása






HÍRKATEGÓRIA


Kövess Facebookon!